tiistai 17. joulukuuta 2013

Miten nyrjäyttää nilkkansa ja päästä uutisiin



Miten nyrjäyttää nilkkansa ja päästä uutisiin

Linnanjuhlat tänä vuonna poikkeuksellisesti pidettiin Tampereella, meidän iloksemme voisi sanoa. Ikävä kyllä, tänäkään vuonna ikävyyksiltä ei vältytty. Itse asiassa, varsinkin paikallisten mieleen taisi jäädä enemmän mellakointi, kuin säkenöivät juhla-asut. Sanonta ”Julkisuus on aina hyvästä” – ei taida tässä tilanteessa päteä, elleivät paikalliset halua tulla muistetuiksi mellakoitsijoina.

6.12 klo 18.00 jälkeen Tampere-talon ja keskustan lähettyville alkoi kerääntyä massoittain ihmisiä. Nämä noin kaksisataa mielenosoittajaa olivat tulleet osoittamaan mieltään kuinka juhlat maksetaan heidän verorahoillaan ja että miten väärin kyseinen asia on.

Poliisin käyttämä väkivallan määrä mielenosoittajia vastaan on herättänyt huomiota. Tosin asianomaiset ovat varmasti mielissään. Nyt näitä nippusiteistä jääneitä ruhjeita voidaan sitten vielä hieman varttuneempina ihmetellä, ja muistella miten päästiinkään uutisiin. 

Mikä meni pieleen? Oliko kyse Linnanjuhlien kehnoista turvajärjestelyistä vai oliko kysymys vain kotikasvatuksen puutteesta?  Jälkimmäinen argumentti on ehdoton oikea vastaus.

Mellakoinnin aikaansaannos oli vain vaurioita kaupungille, ja näiden ihmispolojen nyrjähtäneitä nilkkoja ja heidän pahaa mieltään, kun jäi liian monta rikkumatonta ikkunaa. Herääkin kysymys, että miten yhden asianomaisen nuorukaisen kommentti ”Tehtiin mitä piti” liittyy asiaan mitenkään. Hänen kommenttinsa olisi erinomainen ilmaus jos heidän tavoitteenansa olisi ollut antaa kaupungille katumusiikin iloa rumpujen pärinällä. Ikävä kyllä mukanaan he toivat Tampereelle negatiivista mainetta juhlien järjestäjäkaupungin luoman hyvän julkisuuden rinnalle. Tässä tilanteessa lause, Julkisuus on aina hyvästä, ei ehkä enää pidä paikkaansa.

Mainittakoon vielä ihmispoloinen joka mainostaa jääneensä hevosen ilkeään käsittelyyn. Ehkä jälleen kotona olisi pitänyt opettaa olla seisomatta hevosen tiellä, kun tämä ohitsesi kävelee. Näin olisi säästetty sairaanhoitajat taas yhdeltä nyrjähtäneeltä nilkalta. Tosin nyt tämäkin ”ei niin lupaava” rumpalikin sai hetkensä julkisuudessa, Mies joka jäi itsenäisyyspäivän kunniaksi hevosen alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti